Klimatpositivitet! Minska koldioxidhalten i atmosfären! Långsiktig lösning! Skulle du vilja vara med och ta fram marknadens första kolsänks-rätter?

Publicerad: 06 februari 2019

Just nu jobbar Hushållningssällskapet, RISE, zeromission och HS certifiering med att ta fram en ny typ av ”klimatkompensation” som går ut på att sprida biokol i jordbruksmark.

Ansökan senast: 2019-06-30

Detta ger en kortsiktig effekt av att marken blir bördigare, och en långsiktig effekt av att vi kan binda kol i marken. Projektet behöver nu en duktig person som kan hjälpa oss att utvärdera vilken kunskap om biokol som finns idag, och vad man skulle behöva veta mer om. Nu finns en möjlighet att skriva en uppsats som kan hjälpa till att förändra världen!

Vad vi erbjuder:

En möjlighet att påverka en framtida marknad som kommer att hjälpa oss att uppnå ett mer hållbart samhälle.

Ett nära samarbete med företag inom olika sektorer, och lantbruk.

Uppsatsens huvuddel kommer att vara en litteraturstudie, men det finns alla möjligheter till att även genomföra intervjuer eller andra praktiska moment.

Trevliga arbetskamrater!

Vad vi söker:

En driven, självständig student med intresse för framtidens kolsänksmarknad.

Du ska vara organiserad och strukturerad. Har du erfarenhet av att göra litteraturstudier sedan tidigare är det positivt, men viktigast är en hög ambitionsnivå.

Låter det intressant? Kontakta mig så tar vi en pratstund!

Cecilia Hermansson

Hushållningssällskapet Sjuhärad