Fältpersonal sökes inför årets inventeringar!

Publicerad: 15 februari 2021

Nationella Inventeringar av Landskapet i Sverige (NILS) och Riksskogstaxeringen söker forskningsbiträden inför kommande fältsäsong. Vi söker dig som vill jobba utomhus och som vill vara del av vårt uppdrag att följa tillstånd och förändringar i Sveriges natur.

Ansökan senast: 2021-02-28

Om tjänsten

Jobbet innebär att du tillsammans med kollegor får i uppdrag att besöka olika delar av landet och där samla in data som ska bidra till preciseringar och utvärderingar av miljömål, bidra till forskning och utgöra en plattform till andra miljöövervakningar.

Inventeringen bedrivs under sommarhalvåret och omfattar hela Sverige, du måste därför ha möjlighet att arbeta på annan ort i perioder.

Riksskogstaxeringen samarbetar med Markinventeringen som erbjuder möjligheten att på sikt vidareutbilda sig till markinventerare.

Kvalifikationer

Vi anställer personer med biologisk eller skoglig kunskap, gärna med universitets- eller högskoleexamen. Erfarenhet av biologisk/skoglig fältinventering är meriterande.

Placering

Ingen permanent stationeringsort. Rikstäckande inventering.

Anställningsform

Säsongsanställning där anställningsperiodens längd skiljer sig något mellan de olika programmen. Omfattningen är 100% för båda inventeringarna.

Tillträde

Säsongen för nyanställda börjar den 4 maj för NILS och v 18/19 för Riksskogstaxeringen.

Ansökan

Ansökan är gemensam för båda inventeringarna och sker via det webbaserade ansökningsformuläret ReachMee. Du måste registrera en användare för att kunna fylla i ansökningsformuläret. Obligatoriska fält är markerade med asterisk. CV, personligt brev, eventuella examen/studieintyg samt dokumentation som styrker dina kunskaper ska bifogas ansökan. Ansökan går att ändra till sista ansökningsdag.

Du hittar ansökan här

Mer information om inventeringarna finns här.

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 28 februari 2021!

Institutionen för skoglig resurshushållning bedriver utbildning och forskning inom områdena skoglig matematisk statistik, skoglig fjärranalys, skoglig inventering och sampling, skoglig planering och landskapsstudier. Mer information hittar du på www.slu.se/srh.

Sidansvarig: utb-webb@slu,se