Utlysningar

Fältassistenter till SLU

Publicerad: 17 mars 2017 - slu.se

Institutionen för ekologi behöver ett antal fältassistenter för perioden maj-augusti 2017, till flera projekt som leds från SLU. Fältarbetet kommer att utföras i Skåne.

Ansökan senast: 2017-03-27

Vi söker personer som kan hjälpa till med datainsamling och hantering av prover i samband med fältexperiment. Assistenterna kommer att arbeta inom projekt som behandlar landskapsekologi, biologisk kontroll, pollinering och effekter av olika brukningsmetoder. Genom arbetet får assistenterna möjlighet att utveckla sina färdigheter i tillämpad ekologi, entomologi och hållbart jordbruk.

Arbetsuppgifter: I fält kommer assistenterna att hjälpa till med att sätta upp och placera ut olika typer av fällor för insekter (klisterfällor, fallfällor, gulskålar etc.), sortera insekter från fällorna, fånga insekter aktivt med håv, samt inventera växter. På lab. kommer assistenterna att hjälpa till med att sortera insamlat material samt sammanställa data.

Kvalifikationer: Sökande ska ha en kandidatexamen i biologi, ekologi eller liknande. Sökande ska ha ett starkt intresse för naturvård, entomologi, pollineringsekologi och fältekologi, och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp i en forskningsmiljö. Tidigare erfarenhet av ekologiskt fältarbete (företrädesvis med någon av de ovan nämnda metoderna), liksom färdigheter i artbestämning av fjärilar och växter i fält är meriterande.

Sökande ska ha förmåga att arbeta i fält under krävande väderförhållanden och under långa arbetsdagar. Körkort är ett krav.

Övrigt:
Anställningsform: Säsongsanställning maj-augusti 2017

Omfattning: 100%

Tillträde och anställningstid: Enligt överenskommelse

Ansökan: Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 1094/2017.

Ansökan inklusive ett CV med relevant utbildning och tidigare erfarenheter samt kontaktinformation ska ha inkommit till registrator@slu.se eller Registrator, SLU, Box 7070, 750 07 Uppsala senast 27 mars 2017. Ange även när du kan påbörja din anställning.

 


Kontaktinformation

Erik Öckinger erik.ockinger@slu.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se