Expertvalet delar ut ett stipendium på 5000 kronor till studenter med intresse för företagande och entreprenörskap

Publicerad: 04 oktober 2018

Expertvalet vill stöda och hjälpa studeranden som har ett intresse för företagande och entreprenörskap. Expertvalet brinner för att hjälpa företag och entreprenörer i deras vardag med allt från kaffeautomater till kassasystem. Nu vill vi även sträcka ut en hjälpande hand till studerande som kommer att styra framtidens företag.

Ansökan senast: 2018-10-31

Vi hoppas att detta stipendium ska kunna hjälpa en student föra sitt intresse för företagande och entreprenörskap vidare. Antingen genom att investera i sina egna kunskaper eller varför inte i sin egen företagsidé.

Vare sig du studerar ingenjörskonst, jordbruk eller marknadsföring så kan man alltid hitta en koppling till företagande och entreprenörskap. Hitta din koppling och sök Expertvalets stipendium!

Kvalificeringskriterier

För att söka Expertvalets stipendium bör din ansökan innefatta följande dokument.

Ett bevis på att du har aktiv studierätt vid ett universitet eller en högskola i Sverige. En kopia på ditt studiekort räcker bra som bevis. Ett ansökningsbrev som beskriver dina studier och dess koppling till entreprenörskap och företagande. Se utförligare information över vad ansökningsbrevet bör innehålla nedan.Sökanden måste även ge sitt samtycke genom att fylla i och returnera denna blankett.

Så söker du stipendiet - Vad ska mitt ansökningsbrev innehålla?

För att söka Expertvalets stipendium bör du skriva en, max två sidor lång, uppsats som innefattar följande delar.

Din kontaktinformation (för- och efternamn, telefonnummer, postadress och e-postadress) och namn på ditt universitet eller högskola.En kort beskrivning av dig själv.Kort beskrivning av dina studier.Motivera varför du är den perfekta kandidaten för Expertvalets stipendium.Svara på frågan:

Berätta om en kurs du haft på universitetsnivå som alla entreprenörer och företagare borde slutföra. Motivera ditt svar.

Lämna in din ansöka per e-post till sh@expertvalet.se. Skriv Expertvalet stipendium: Ditt namn i ämnesraden.

Deadline för ansökan

Deadline för ansökan är den 31 oktober 2018 klockan 23.55.

Ansökningar som mottas efter detta kommer automatiskt att diskvalificeras.

Hur väljer Expertvalet ut den rätta kandidaten?

Den rätta kandidaten för Expertvalets stipendium väljs baserat på ansökningsbreven. Den kandidat som ger den bästa motiveringen för varför hen är den perfekta kandidaten för stipendiet samt kan ge ett bra motiverat svar på frågan beviljas stipendiet.

Du meddelas personligen om du har blivit utvald för vårt stipendium.

Hemsida: www.expertvalet.se E-post: sh@expertvalet.se Telefon: 010-884 81 69