Utlysningar

Junior skogsvärderare till Svefa i Umeå

Publicerad: 03 maj 2024

Svefa växer och söker nu en skoglig värderare till vårt team i Umeå. Har du ett stort intresse för skogsekonomi, värdering- och fältinventering och är utbildad skogs- eller jägmästare? Har du siktet inställt på att utveckla en karriär inom skogsvärdering? Då är detta möjligheten för dig!

Ansökan senast: 2024-06-07

Vi erbjuder en unik chans att arbeta i gränslandet mellan ekonomi och skogsbruk. Som en del av vårt team kommer du att få värdefull erfarenhet inom skogsvärdering, fältinventering, marknadsanalyser och bidra till vårt arbete för att leverera förstklassigt underlag till våra kunder. Det här jobbet är perfekt för dig som älskar att vara i naturen och får energi av att ingå i ett team som är ledande i sin bransch. För det här jobbet behöver du inte ha erfarenhet av skoglig värdering sedan tidigare, utan här kan ett stort driv och intresse för skogsekonomi kan ta dig långt! Välkommen med din ansökan!


Vad vi erbjuder dig?

En unik chans till en karriär inom skogsvärdering

 • Kunniga och engagerade kollegor
 • Ett ledande bolag som jobbar brett inom fastighetsrådgivning
 • Ständig kompetensutveckling inom ditt kunskapsområde och i konsultrollen
 • Flexibelt jobb med många arbetsdagar ute i fält

Det här kommer du göra

Som skogsvärderare hjälper vi våra kunder att uppskatta värdet av deras innehav, b la i samband med kreditbedömningar, överlåtelser, klyvningar eller vid skyddande av natur. Just nu har vi en stor kund som vi hjälper i samband med en infrastrukturinsats i Västerbotten, där du kommer bli en viktig del i projektet. Du kommer också få jobba med andra kunder - inom både privat och offentlig sektor. 

I rollen som skogsvärderare hos oss på Svefa kommer du:

 • Delta i skogsvärderingsprojekt tillsammans med seniora kollegor 
 • Arbeta med att samla in, inventera och mäta data 
 • Delta i kundmöten och presentationer av resultatet 
 • Stödja teamet i projektadministration och rapportering

Mer om jobbet

Det här är en visstidsanställning som kommer att pågå till årsskiftet till att börja med. Det finns möjlighet till förlängning och även tillsvidareanställning på sikt. Vi har kontor i centrala Umeå, men du kommer att jobba i olika delar i och runt länet. Du kommer rapportera till David Israelsson, som även han sitter på kontoret i Umeå.

Du tillhör ett team på åtta personer som sitter på kontor i Umeå, Östersund och Falun. Totalt är vi ett 30-tal inom Skog & Lantbruk i hela Sverige.

Din profil

 • Har en examen från en skoglig utbildning
 • Intresse för analytiskt arbete och taxering (har du dessutom jobbat med detta är det meriterande!)
 • Har körkort (så att du med enkelhet kan ta dig till kunderna)
 • Som person tror vi att du är servicemässig och gillar att knyta kontakt, med såväl kunder som kollegor. Du har förmåga att ta dig an uppgifter på ett ansvarstagande och självständigt sätt, men har också förmågan att sträva mot uppsatta mål tillsammans med ett team.

Intresserad?

Låter det intressant? Skicka in din ansökan bestående av CV och motivation till varför du söker så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.