Utlysningar

Praktisera inom hållbarhetsdata och certifiering hos KRAV!

Publicerad: 10 maj 2024

Bli en del av KRAVs licensavdelning och praktisera inom hållbarhetsdata och certifiering! Praktisera på KRAVs licensavdelning och bidra med ditt perspektiv i arbetet för hållbara livsmedel. Under praktiken får du möjlighet att utforska och analysera hållbarhetsdata, samt att utveckla förståelse för KRAV-märkningens roll i livsmedelsindustrin. Vi erbjuder en praktik där du inte bara lär dig om ekologisk certifiering, utan också har möjlighet att påverka och förbättra processerna!

Ansökan senast: 2024-06-02

Vad får jag göra och lära mig under praktiken?

Som praktikant på KRAVs licensavdelning kommer du att vara en viktig del av organisationens kärnverksamhet. Praktikanten kommer att bidra till att definiera KRAVs potentiella roll i att tillhandahålla och generera hållbarhetsdata. Denna uppgift innebär att utforska vilken typ av data som är tillgänglig och att undersöka de villkor under vilka KRAV-certifierade lantbrukare kan medverka till datainsamlingen. Du kommer bland annat:

  • Kartlägga pågående initiativ inom ekologisk och KRAV-märkt produktion.
  • Utvärdera hur ekologiska och KRAV-märkta produkter positionerar sig på marknaden.
  • Genomföra intervjuer med marknadsaktörer för att identifiera deras syn på KRAVs roll i hållbarhetsarbete.
  • Samtala med lantbrukare för att förstå deras möjligheter och behov i insamling och delning av hållbarhetsdata.
  • Analysera idéer och feedback från både marknadsaktörer och lantbrukare för att förbättra KRAVs strategier inom hållbarhetsdata och redovisning.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med en inkluderande rekrytering och är övertygande om att alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just denna roll är:

  • Stort intresse för livsmedelssektorn och hållbarhet.
  • Utbildning till ingenjörer, miljövetare, revisor eller motsvarande som arbetar mer fördjupat med hållbarhetsdata.
  • Tidigare kunskap om LCA (livscykelanalys) och/eller hållbarhetsrapportering.
  • God förståelse för ett lantbruksperspektiv.
  • För rollen tror vi också att det är viktigt att du är nyfiken, kreativ och modig.

Villkor

Praktikperiod: Hösten 2024, 20 veckor på heltid (30 hp) med start 15 augusti
Arbetsplats: KRAVs kontor i Uppsala med viss möjlighet till distansarbete, praktiken kan även innebära resor där du får följa med ut på lantbruksbesök runt om i landet.
Handledning: Du handleds av en erfaren medarbetare på KRAVs licensavdelning.
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.

Ansök nu!

Tillsätts löpande via: https://www.formpl.us/form/5761481423847424
Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat tar vi inte emot några personliga brev, istället har vi valt specifika frågor för uppdraget. Alla ansökningar tas emot genom formuläret där du också kan ladda upp CV/LinkedIn-profil.

Fakta:

Om KRAV
KRAV-märket är Sveriges mest kända hållbarhetsmärkning för mat. Märkningen har funnits sedan 1985 och har blivit en självklar symbol för hållbarhet, biologisk mångfald och djuromsorg. Reglerna för märkningen utvecklas av KRAV, en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar, som är engagerade representanter från livsmedelsbranschen.