Utlysningar

Praktikplats på miljöenheten i Östhammars kommun

Publicerad: 17 januari 2024

Miljöenheten i Östhammars kommun tar gärna emot praktikant - med möjlighet till sommarjobb.

Ansökan senast: 2024-04-01

På miljöenheten i Östhammars kommun arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område, t. ex. miljöfarlig verksamhet, förorenad mark, strandskydd, avfall, avlopp och hälsoskydd. Vi söker nu en praktikant för längre eller kortare period.

Vi som jobbar här är miljö- och hälsoskyddsinspektörer och de flesta av oss har naturvetenskaplig utbildning såsom miljö- och hälsoskyddsinspektör, biolog, miljövetare, agronom eller liknande. Vårt arbete är väldigt varierande arbete och en viktig egenskap är därför att du är nyfiken och intresserad av det mesta inom miljöområdet.

Du behöver ha en relevant naturvetenskaplig utbildning (avslutad eller i slutfasen) och det är en stor fördel om du är intresserad av miljölagstiftning och myndighetsutövning. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då vi behöver kommunicera med kommuninvånare och formulera texter i form av bland annat myndighetsbeslut. B-körkort behövs.

Som praktikant får du delta i alla delar av verksamheten med stort stöd från chef och kollegor. Du kommer att få lära dig hur den kommunala organisationen fungerar, vad myndighetsrollen innebär och få prova på miljö- och hälsoskyddsinspektörens arbetsuppgifter. Du kommer också att få en självständig uppgift att jobba med.

Många som jobbar här pendlar från Uppsala och det fungerar bra, en timme med expressbuss. Vi har väldigt bra stämning på arbetsplatsen och som praktikant blir du en självklar del av vårt gäng. Att arbeta om miljö- och hälsoskyddsinspektör är en bra merit för att söka jobb på andra myndigheter eller som miljökonsult.

Praktiken kan med fördel tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan.

Ansökan

Personligt brev och CV skickas med epost.

Fakta:

Miljöenheten i Östhammars kommun består av ca 13 medarbetare och miljöchef. Vi arbetar med prövning och tillsyn inom miljöbalkens område.