Utlysningar

Hej! Vi söker hjälp inför odlingssäsongen 2024. Vi är en småskaling KRAV gård med grönsaker och grönbeteshöns.

Publicerad: 02 februari 2024

Vi söker en eller två personer som hjälper oss från april till oktober (Vi är okej om någon bara kan börja senare eller slutar tidigare än de datum.) . Arbetet skulle i första hand ske i vår market garden och med våra 300 grönbeteshöns. Vi kan erbjuda mat, bostad och ett månatligt stipendium av 10,000 kr.

Ansökan senast: 2024-03-15

Vi är Lya 101, en KRAV, "no dig", 6 ha gård 20 min från Halmstad med fokus på regnerativa jordbruksprinciper (inspirerad av vad jag lärde mig under en sommar på Ridgedale). Vi har en market garden där vi odlar en mängd olika grönsaker och jordgubbar. Detta inkluderar en 8 x 20 m polytunnel och 2 caterpillartunnlar.

Vi har en små snittblomsträdgård där vi erbjuder självplockblommor. Vi har ett 1 hektar+ "Silvopasture/Agroforestry"-fält med 200 fruktträd (ännu ej i produktion) samt hallon och blåbär. Vi kör våra höns genom detta fält från april-november i en Ridgedale-stil "Eggmobile".

Vi har en gårdsbutik på plats som vi delar med två andra lokala producenter. Vi säljer även på RekoRing, på några marknader och till några lokala restauranger. En å rinner genom den nordvästra gränsen och en väg och ett skogsreservat utgör gårdens sydöstra gräns.

Så om du vill få praktisk erfarenhet på en småskalig, no dig gård och är villig att arbeta hårt, vara engagerad i att stanna hela säsongen och inte har något emot att vara ute större delen av dagen i alla slags väder, kan du passa bra att vara med oss i vår! Skicka ett meddelande till mig på info@lya101.se

Intresserad?

Skicka ett meddelande till: info@lya101.se