Utlysningar

Kandidat- eller examensarbete - Drivningsplanering för skördare och skotare

Publicerad: 15 november 2023

Mattias Nyström Komatsu Forest utvecklar förarstödssystem både i planeringen inför avverkning och under avverkning i maskinen. Vi söker dig som vill ta fram ett underlag som kan användas för att föreslå en optimal rutt för avverkningen som minskar förarens stress i arbetet, bränsleförbrukning och eventuella körskador.

Ansökan senast: 2023-12-10

Arbetet ska ta fram ett regelverk och underlag för att automatiskt ta fram förslag på avlägg, basväg och stickvägar i Komatsu Forests maskin-GIS system MaxiVision. Information om hur detta görs idag samlas in genom intervjuer med svenska entreprenörer och skogsbolag, men även med norska och finska dito. Arbetet ska även studera skogscertifieringarna FSC och PEFC för att därifrån ta fram ett regelverk för hur basvägar och stickvägar kan planeras som följer certifieringsstandarden. Du får gärna ha erfarenhet av att köra skogsmaskin.

Ansökan

Skicka CV och en kort beskrivning av din studiebakgrund och varför du är intresserad.

Fakta:

Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor i Umeå. Med cirka 1 400 anställda världen över och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare. Hos oss hittar du en mångfald av människor med olika kompetenser, alla med ett engagemang och driv att hela tiden förbättra och komma framåt för att skapa de lösningar som behövs för ett hållbart skogsbruk. Tillsammans skapar vi värde inte bara för dig utan även kommande generationer. Den tekniska utvecklingen drivs av R&D som består av över 100 ingenjörer som dagligen utmanar sig själva och våra produkter för att ständigt bli bättre. En av våra styrkor är närheten till produktionen, vår prototyp- och testanläggning samt övriga funktioner vilket skapar goda förutsättningar för ett nära samarbete.