Utlysningar

Praktikplats på Köksträdgården i Hällestad

Publicerad: 23 november 2022

Gör din praktik på Köksträdgården, en småskalig odling och andelsjordbruk i Torna Hällestad utanför Lund! Här odlar vi en varierad mångfald av grönsaker, örter och blommor till några av de bästa restaurangerna i Malmö och Lund, till utvalda butiker och till privatpersoner via vårt andelsjordbruk (community supported agriculture). Vi söker dig som är intresserad av småskalig regenerativ odling och hållbar matproduktion.

Ansökan senast: 2023-12-31

Köksträdgården är en diversifierad odling där vi tillämpar hållbara odlingsmetoder. Vi odlar på fasta bäddar med minimalt jordbearbetning, samplantering, med hjälp av lämplig teknologi som t.ex tvåjulstraktor, handdriven såmaskin och ouppvärmda växthustunnlar. Förutom de mest populära grönsakerna odlar vi också microgreens, örter, ätliga blommor samt udda grönsaker och specialsorter. Vi testar nya sorter varje år i sökandet efter den godaste smaken. I år testar vi lite mer snittblommor också.

Jag är lärare i grunden och älskar att jobba med sällskap och dela med mig av mina kunskaper om ekologisk odling och hållbart företagande. En stor del av jobbet kommer vi att göra tillsammans. Några av de mest förekommande aktiviteterna på odlingen är förkultivering, vattning, bäddförberedning, plantering, ogräsrensning, uppbindning och tjuvning av växthusgrödor, skörd, sköljning och packning. Du kommer att få insyn i andra aspekter av företaget som kundkontakt, marknadsföring, dokumentation eller ekonomi om du är intresserad.

Ansökan

Mejla gärna info@kokstradgarden.nu eller ring Rachid 076-2981038. Vi tar emot ansökningar löpande.

Fakta:

Köksträdgården är en småskalig odling och andelsjordbruk i utkanten av den pittoreska byn Torna Hällestad utanför Lund. Här odlar vi en varierad mångfald av grönsaker, örter och blommor enligt ekologiska principer med stor hänsyn till naturen och den biologiska mångfalden. Odlingens totalla areal är ca ett halvt hektar, med ca 350 kvm tunnelyta. Vi är ett andelsjordbruk enligt CSA-modellen (Community Supported Agriculture) vilket innebär att man som medlem köper en andel av säsongens skörd i förväg. Vi levererar också till högprofilerade restauranger och butiker i Malmö/Lund med omnejd. Nytt för i år (2022) är att vi kommer börja erbjuda Naturunderstödd rehabilitering, som baseras på forskning på SLU i Alnarp.


Kontaktinformation

Rachid Mesbah, tel. 076-2981038, info@kokstradgarden.nu
Borelund 119
24795 Torna Hällestad