Virtuella studieplatsen

Senast ändrad: 18 januari 2019

Via virtuella studieplatsen får du tillgång till standardprogram, dokument och filer på din egna dator, surfplatta eller telefon. Virtuella studieplatsen går att använda både från SLU:s nät och hemifrån. Det enda du behöver är en webbläsare och internetuppkoppling.

För att komma igång:

Med Windows Internet Explorer

1. Gå till https://rdsweb.slu.se/RDWeb/
  2. Logga in med ditt studentkonto; ad\[studentkonto]
  3. Password: [ditt lösenord]
  4. Välj program i listan
Virtuella studieplatsen.PNG
På bilden kan man se de olika program som kan köras via virtuella studieplatsen

Med app för Mac, IOS eller Android

Mac: Ladda ner och öppna Remote Desktop-klienten från Appstore.

1. Klicka på plus-tecknet och välj Feed (Mac)/Remote Resources (iOS).
  2. URL: https://rdsweb.slu.se/RDWeb/feed/webfeed.aspx
  3. User name: ad\[ditt studentkonto]
  4. Password: [ditt lösenord]
  5. Välj program i listan.

Kontaktinformation

IT-stöd, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 1

Mail: it-stod@slu.se

Sidansvarig: victor.jansson@slu.se