Ansök här för MFS

Senast ändrad: 04 maj 2021

Ansökan till MFS sker online och är öppen i tre till fyra veckor. Nästa sökomgång öppnar i oktober 2021. Om du har frågor om ansökan, vänligen kontakta mobility@slu.se.

På grund av UD:s avrådan till länder utanför Europa, till och med 31 maj 2021, så har vi för tillfället bara möjlighet att lämna ut preliminära besked om MFS stipendier till de ansökningar som avser fältstudier utanför Europa.

Ansökan

SLU tar gärna emot externa ansökningar av studenter från andra lärosäten i Sverige så länge den föreslagna fältstudien faller inom SLU:s kompetensområden. Kontakta mobility@slu.se om du har frågor angående externa ansökningar.

I din ansökan ska du ladda upp följande dokument:

  • Projektbeskrivning, instruktioner hittar du längre ner på sidan under Blanketter MFS
  • Välkomstbrev från din kontaktperson i fält
  • Intyg från din svenska handledare
  • Kopia av ditt pass (eller PUT, eller övrigt Nordiskt pass och folkbokföringsbevis)

MFS-fältstudien ska omfatta minst 8 sammanhängande veckor (alltså minst 56 dagar). Beslut om stipendium meddelas inom en månad från sista ansökningsdag.

Ansökningsomgång 2021

Under 2021 erbjuder SLU flera ansökningsomgångar för MFS-stipendier. Nästa ansökningsomgången öppnar i oktober 2021

Ansök online

Online-ansökan fungerar bäst i webbläsare Google Chrome eller Mozilla Firefox. Ansökan kan inte redigeras efter att du skickat iväg den.

Budget

MFS-stipendiet är fastställt till SEK 27 000 och är ett resebidrag för dina omkostnader under din MFS. Beloppet är inte avsett att vara heltäckande utan behöver normalt kompletteras med till exempel studiemedel. Bidraget är ej redovisningspliktigt. Om två eller tre studenter ansöker tillsammans, får varje person sitt eget stipendium.

Urval och besked

SLU har en universitetsövergripande bedömningsgrupp för MFS-ansökningar som beslutar om vem som ska beviljas ett MFS-stipendium.

Cirka en månad efter ansökningstillfället får du besked om du har beviljats MFS- stipendium. Du kan resa ut tidigast två månader efter ansökningstillfället eftersom du före utresan ska gå en MFS förberedelsekurs och ladda upp en del dokument som utresekrav.

Vänligen observera att vi på grund av UD:s reseavrådan till länder utanför Europa, endast har möjlighet att lämna ut preliminära besked om MFS stipendier till de ansökningar som avser länder som omfattas av reseavrådan.

UD förlänger reseavrådan - Regeringen.se

Blanketter MFS

Information om examensarbeten


Kontaktinformation

Mobilitetsgruppen informerar om utlandsstudier, gör urvalet av studenter, nominerar, gör utbetalningar av stipendier m.m.
mobility@slu.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se