Välkomstbrev från prorektor Pär Forslund

Senast ändrad: 07 juli 2022
pär f

Jag vill börja med att gratulera dig till ett bra val! När du väljer en utbildning på SLU väljer du också ett yrkesliv där du kommer att bidra till en hållbar framtid och samhällsutveckling.

SLU tar samhällsutmaningarna på allvar, oavsett om det rör hållbar och klimatsmart matproduktion, energi-, livsmedels- och råvaruförsörjning eller hälsosamma livsmiljöer för människor, djur och växter. Vid SLU forskar och utbildar vi inom dessa områden och om hur vi kan utveckla våra samhällen på ett sätt som gör att vi kan lämna över en bra värld till kommande generationer.

Under de senaste åren har Sverige och världen brottats med svåra utmaningar. Pandemin är förhoppningsvis över även om vi fortfarande ser efterverkningar. I stället har världen drabbats av mer oroligheter, osäkerheter och krig. Dessutom pågår klimatkrisen. Knepigt läge, minst sagt. Men jag är övertygad om att kunskap, och att använda den, är nödvändigt för att kunna tackla svårigheterna. Du kan få mycket av den kunskapen vid SLU. Det vi gör vid SLU knyter nära an till mycket av det som händer i Sverige och i världen.

För din egen del hoppas jag att din utbildning och tiden vid universitetet blir kul och bra. Samhället och arbetsgivarna inom de sektorer vi utbildar till är i stort behov av kompetens och arbetskraft. Våra campus skattas högt av studenterna, och det finns ett mycket aktivt studentliv och roliga och bra studentkårer att vara med i. En trygg och stimulerande studiemiljö är viktigt, och det skapar vi tillsammans.

Om det är något du undrar över, tveka inte att ta kontakt med vår studievägledning.

 

Varmt välkommen till oss på SLU!

Pär Forslund,
Prorektor med utbildningsansvar