Välkomstbrev från prorektor Pär Forslund

Senast ändrad: 01 september 2023
pär f

Jag vill börja med att gratulera dig till ett bra val! När du väljer en utbildning på SLU väljer du också ett yrkesliv där du kommer att bidra till en hållbar framtid och samhällsutveckling.

På SLU är framtidsfrågorna det allra viktigaste i vår utbildning, forskning och miljöanalys. Det handlar om matproduktion, energisystem, livsmedels- och råvaruförsörjning, landsbygdens utveckling och bioekonomi, men även om hälsosamma livsmiljöer för människor, djur och växter. Vid SLU forskar och utbildar vi inom dessa områden och om hur vi kan utveckla våra samhällen och överlämna en bra värld till kommande generationer.

Sverige och världen brottas med svåra utmaningar. Vi hör om oroligheter, krig, ekonomiska svårigheter och en klimatkris som orsakar extremt väder. Men något vi inte hör lika mycket om är allt positivt och omfattande framtidsarbete som bedrivs vid universitet och högskolor i samarbete med det omgivande samhället. Grunden för det arbetet är engagemang, kunskap, forskning, utveckling och nyfikenhet. Det är vägen framåt, och genom att välja SLU för dina studier kan du efter examen delta i utvecklingen av det framtida, hållbara samhället.

För din alldeles egna del hoppas jag att din utbildning och tiden vid SLU blir precis så bra som du hoppas. Samhället och arbetsgivarna inom de sektorer vi utbildar för är i stort behov av kompetens och arbetskraft, och SLU-studenter får jobb efter examen. Våra campus skattas högt av studenterna, och det finns ett mycket aktivt studentliv med roliga studentkårer att vara med i. En trygg och stimulerande studiemiljö är viktigt, och det skapar vi tillsammans.

Om det är något du undrar över, tveka inte att ta kontakt med vår studievägledning.

Varmt välkommen till oss på SLU!

Pär Forslund,
Prorektor med utbildningsansvar