Information om coronaviruset för nyantagna studenter

Senast ändrad: 13 augusti 2020

SLU följer rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten för att begränsa smittspridningen.

Den här sidan kommer att uppdateras när det finns nya direktiv från den svenska regeringen och när SLU fattar nya beslut.

SLU har beslutat att undervisning och examination från den 15 juni 2020 kan genomföras på campus om den utformas så att Folkhälsomyndighetens rekommendationer och SLU:s anvisningar i anledning av pandemin upprätthålls.

Välkomnandet av nya studenter hösten 2020

Vi ser fram emot att välkomna alla nyantagna studenter i höst. Läs mer om terminsstarten genom att välja det campus du är antagen till på sidan Ny student.

Kommer undervisningen att ske på campus eller vara distansbaserad i början av höstterminen 2020?

SLU har beslutat att undervisning och examination från den 15 juni 2020 kan genomföras på campus om den utformas så att Folkhälsomyndighetens rekommendationer och SLU:s anvisningar i anledning av pandemin upprätthålls.

För att minimera smittspridningen kan inte alla kurser ske på campus samtidigt. Campusnärvaro kommer att prioriteras för kurser som ges den första terminen på våra program för att du som är ny på SLU ska få en bra start på dina studier.

Undervisningen kommer att genomföras;

• med digitala undervisningsinslag för att begränsa antalet studenter som befinner sig på campus samtidigt
  • med begränsningar i utformningen av campusundervisningen så att distansering upprätthålls

Programstudenter - Mer information om vad som gäller för just ditt program, välkomstbrev samt schema kommer att publiceras på programsidan.

Fristående kurser - Vad som gäller för just din kurs får du från din kursledare. Kontakinformation och kursschema hittar du på kursens kurssida som du söker fram genom kurssök.

CSN - vad händer med mina studiemedel om det blir distansstudier eller om universitetet tvingas stänga?

Om SLU går över till distansstudier eller tvingas stänga får du behålla de studiemedel du fått beslut om. Du hittar mer information om studiemedel med anledning av coronapandemin på CSN:s webb.

Coronaviruset  - information till studenter och medarbetare

Här hittar du det senaste om hanteringen av coronavirusets effekter på SLU, samlat på ett ställe.