Information om coronaviruset för nyantagna studenter

Senast ändrad: 29 maj 2020

SLU följer rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten för att begränsa smittspridningen.

För närvarande har vi inte svar på alla frågor om hur pandemin påverkar din utbildning. Vissa svar kan också komma att ändras innan terminen startar. Den här sidan kommer att uppdateras när det finns nya direktiv från den svenska regeringen och när SLU fattar nya beslut.

Välkomnandet av nya studenter hösten 2020

Vi ser fram emot att välkomna alla nyantagna studenter i höst men vet ännu inte om det kommer att ske digitalt eller på campus. Vi meddelar alla studenter så fort vi har ny information.

Läs mer om terminsstarten genom att välja det campus du är antagen till på sidan Ny student.

Kommer undervisningen att ske på campus eller vara distansbaserad i början av höstterminen 2020?

SLU följer den svenska regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om åtgärder för att minska spridningen av coronaviruset. Därför har vi tillfälligt gått över till distansundervisning.

Det är fortfarande ovisst om undervisningen i höst blir på campus, på distans eller en blandning av dessa.

Alla antagna studenter kommer att meddelas via e-post om undervisningsformen ändras inför höstterminen.

CSN - vad händer med mina studiemedel om det blir distansstudier eller om universitetet tvingas stänga?

Om SLU går över till distansstudier eller tvingas stänga får du behålla de studiemedel du fått beslut om. Du hittar mer information om studiemedel med anledning av coronapandemin på CSN:s webb.