Sport- och sällskapsdjur - kandidatprogram

Publicerad: 17 juni 2019
sport-sällskapsdjur1.png

Den här sidan är till för dig som studerar på sport- och sällskapsdjur - kandidatprogram.

Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som styr utbildningen. Navigera på sidan genom rubrikerna nedan.

Välkomstbrev

Grattis till din plats på sport- och sällskapsdjur – kandidatprogram

Vi ser fram mot att möta dig som student här i höst!

Höstterminen 2019 börjar med ett gemensamt välkomnande för nya studenter måndagen den 2 september klockan 09:45 i Undervisningshusets Aula i Ultuna(se karta). Därefter sker registrering i sal O2 i Undervisningshuset (studentkåren hjälper dig att hitta dit).

Studenter som är antagna till program måste närvara vid registreringen. Ta med giltig legitimation. Har du särskilda skäl för att utebli från registreringen måste du meddela det via e-post till antagningen på SLU senast 09:00 måndagen den 2 september. Om du inte närvarar vid registreringen eller meddelar förhinder riskerar du att förlora din plats.

Då vi har många som står i kö för en plats på utbildningen skulle vi uppskatta om du som efter urval 2 vet att du inte längre vill ha din plats lämnar återbud så snart som möjligt via "Mina sidor" på antagning.se, så vi kan erbjuda din plats till någon annan.

Under den första terminen kommer du att läsa kurserna Naturvetenskaplig grundkurs – sport- och sällskapsdjur och Etologi och djurskydd. På kurssidan hittar du bland annat schema och aktuell litteratur. Den första kursen Naturvetenskaplig grundkurs – sport- och sällskapsdjur ger dig en inblick i studier på universitetet och det intressanta ämnet husdjursvetenskap med fokus på just sport och sällskapsdjuren, men innehåller även anatomi, matematik och statistik. I den andra kursen Etologi och djurskydd är fokus djurs naturliga beteenden och behov och hur detta är kopplat till djurens välfärd och djurskydd. Kurserna ska ge dig värdefulla verktyg för dina framtida studier och en inblick inom husdjursvetenskap här på SLU.

Du hittar all information som du troligtvis behöver som ny SLU-student på webbsidan Ny Student. Där får du också information om välkomstaktiviteter på din studieort och vad som händer på uppropsdagen.

Eftersom du har valt att gå ett kandidatprogram med en generell examen har du möjlighet att forma din egen profil och välja kurser som du är intresserad av, ramschemat för programmet är alltså ett förslag på kurser vi tycker är bra. Examenskraven för en kandidatexamen (180 hp) i huvudämnet husdjursvetenskap kräver dock att du väljer att läsa minst 75 hp i husdjursvetenskap och gör ett kandidatarbete på 15 hp i husdjursvetenskap. Vi har på SLU ett flertal kurser som kan vara intressant för dig som har sport- och sällskapsdjur som intressen. Alla våra kurser i husdjursvetenskap är heltidsstudier och en studievecka är 40 timmar, varav schemalagda moment utgör ca 50%, övrig tid tar du ansvar för ditt eget lärande. Dina 3 års studier kommer att vara intensiva men roliga och ge dig en vetenskaplig utbildning för en professionell framtid.
Vill du fråga om något är du givetvis välkommen att ringa till oss eller skicka e-post.

Varmt välkommen till SLU och sport och sällskapsdjur – kandidatprogram!

Katja Nilsson, programstudierektor

Kontakt

Programstudierektor
Katja Nilsson
Tel: 018-67 45 34

Kursledare första kursen, Naturvetenskaplig grundkurs - sport- och sällskapsdjur
Anna Maria Johansson
Tel: 018-67 20 29

Studentrepresentation
Husdjursrådet

Studieinformation - stipendier

All information om fakultetens stipendier, inklusive kungörelse och blanketter, hittar du på fakultetens stipendiesida.

Stipendierna utlyses vanligtvis i februari-mars.

Studieinformation - studiehandboken

Studieinformation - tillgodoräknande

I en generell examen kan du ta med kurser som du läst vid ett annat svenskt lärosäte när du lämnar in din examensansökan. Har du utländska studier som du vill ha med i examen måste du lämna in en ansökan om tillgodoräknande.

För att kunna tillgodoräkna sig tidigare studier i en yrkesexamen krävs att dessa motsvarar de obligatoriska programkurserna eller att de är relevanta som valbara kurser i examenskraven. Om du anser att kursmålen i en obligatorisk programkurs motsvaras av något du tidigare läst, eller att dina tidigare studier är relevanta som valbara kurser i din examen, ska du ansöka om tillgodoräknande.

Du hittar mer information och blanketter på sidan Tillgodoräknande

Studiemedel?

Tänk på att ditt studiemedel från CSN kan påverkas av ett tillgodoräknande!

Läs mer om studietakt på CSN:s hemsida.

Läs mer om ändrat antal poäng på CSN:s hemsida.

Fakta

 

Programmet ges i huvudsak på svenska. Kurser i år 3 kan ges på engelska.

Det engelska namnet på programmet är Companion and Sports Animals - Bachelor's programme.


Kontaktinformation

Programstudierektor Sport- och sällskapsdjur

Katja Nilsson, forskare FLK
Institutionen för husdjursgenetik/ avdelningen för tillämpad genetik 
Katja.Nilsson@slu.se018-67 45 34

Utbildningshandläggare

Kontakta utbildningshandläggaren för frågor om programrådet, tillgodoräknanden, studiehandboken m.m.

utb.handl.VH@slu.se

Sidansvarig: Sofia.Webering.Ekberg@slu.se