Djursjukskötare - kandidatprogram

Publicerad: 19 juni 2017
djursjukskotare1.png

Den här sidan är till för dig som studerar på djursjukskötare - kandidatprogram

Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som styr utbildningen. Navigera på sidan genom rubrikerna nedan.

Välkomstbrev

Grattis till din plats på djursjukskötare - kandidatprogram

Vi ser fram mot att möta dig som student här i höst!

Höstterminen 2017 börjar måndagen den 28 augusti klockan 10.00 i Undervisningshuset, Ultuna (se karta) med att rektor hälsar alla nya SLU-studenter välkomna i Aulan. Därefter sker registrering på Loftet (studentkåren hjälper till att hitta dit).

Då vi har många som står i kö för en plats på utbildningen skulle vi uppskatta om du som efter urval 2 vet med dig att du inte längre vill ha din plats lämnar återbud så snart som möjligt via "Mina sidor" på antagning.se, så vi kan erbjuda din plats till någon annan.

Studenter som är antagna till program måste närvara vid registreringen. Ta med giltig legitimation. Har du särskilda skäl för att utebli från registreringen måste du meddela det per mail till antagningen på SLU senast 09:00 måndagen den 28 augusti. Om du inte närvarar vid uppropet eller meddelar förhinder riskerar du att förlora din plats.

Du hittar troligtvis all information som du behöver som ny student på SLU på sidan Ny student. Där får du också information om välkomstaktiviteter på din studieort.

De kommande tre åren kommer att vara spännande, roliga och utmanande för dig som student. Vi på programmet kommer att hjälpa och stötta dig på vägen då du som student alltid är vår första prioritet. Det kommer dock att krävas ett stort eget engagemang och personligt ansvar från dig som student för dina studieresultat under utbildningen. Du kommer att kunna få kunskap och förståelse för djuromvårdnad och djursjukvård genom flera spännande och lärorika kurser som du under studietiden läser vid olika institutioner. Dessa kurser har som mål att efter avslutad utbildning ge dig behörighet till vidare studier och att ansöka om legitimation. Som legitimerad djursjukskötare har du en mycket god arbetsmarknad som väntar på dig med öppna armar.

Vid övningar används skyddskläder som tillhandahålls av SLU. Kläderna tvättas i SLU:s tvättstuga av studenterna. På övningar/praktik ska skor med stålhätta användas och varje student skaffar sina egna skor. Observera att skorna ska vara lätta att rengöra (t.ex. Jodhpurs) och att varje student själv ansvarar för att ha dem tillgängliga redan vid terminsstart. På campus finns omklädningsskåp. Varje student får ett personligt skåp som används under hela utbildningen. Ta med eget hänglås till skåpet.

Det är en fördel om man förbereder sig inför studierna på djursjukskötare - kandidatprogram genom att repetera gymnasiets Naturkunskap 2 eller motsvarande, framför allt gällande biologi och kemi. Även engelskakunskaperna kan gärna repeteras, framför allt läsförståelse av faktalitteratur.

Varmt välkommen till SLU och djursjukskötare - kandidatprogram!
Johanna Penell, programstudierektor

 

Schema

Scheman för första kursen hittar du på kurshemsidan för Djuromvårdnadens grunder, 7,5 hp

Kontakt

Programstudierektor

Johanna Penell

Ordförande i studentkåren, Veterinärmedicinska föreningen (VMF)
Ida Jansson

Ansvarig utbildningsfrågor VMF
Louice Ekesbo

Studieinformation - studiehandboken

Studieinformation - stipendier

All information om fakultetens stipendier, inklusive kungörelse och blanketter, hittar du på fakultetens stipendiesida.

Stipendierna utlyses vanligtvis i februari-mars.

Studieinformation - tillgodoräknande

I en generell examen kan du ta med kurser som du läst vid ett annat svenskt lärosäte när du lämnar in din examensansökan. Har du utländska studier som du vill ha med i examen måste du lämna in en ansökan om tillgodoräknande.

För att kunna tillgodoräkna sig tidigare studier i en yrkesexamen krävs att dessa motsvarar de obligatoriska programkurserna eller att de är relevanta som valbara kurser i examenskraven. Om du anser att kursmålen i en obligatorisk programkurs motsvaras av något du tidigare läst, eller att dina tidigare studier är relevanta som valbara kurser i din examen, ska du ansöka om tillgodoräknande.

Du hittar mer information och blanketter på sidan Tillgodoräknande

Studiemedel?

Tänk på att ditt studiemedel från CSN kan påverkas av ett tillgodoräknande! Tillgodoräknade poäng räknas inte som studieresultat av CSN.

Läs mer om studietakt på CSN:s hemsida.

Läs mer om ändrat antal poäng på CSN:s hemsida.

Fakta

Programmet ges på svenska.

Det engelska namnet på programmet är Veterinary Nursing - Bachelor's Programme


Kontaktinformation

Programstudierektor Djursjukskötare - kandidatprogram

Johanna Penell, universitetsadjunkt
Institutionen för kliniska vetenskaper/ avdelningen för djuromvårdnad
Johanna.Penell@slu.se, 018- 67 34 13, 073-085 80 31

Bitr programstudierektor Djursjukskötare - kandidatprogram

Todd Johansson, universitetsadjunkt
Institutionen för kliniska vetenskaper/ Avdelningen för djuromvårdnad
Todd.Johansson@slu.se 018-67 18 41

Utbildningshandläggare

Kontakta utbildningshandläggaren för frågor om programrådet, tillgodoräknanden, studiehandboken m.m.

utb.handl.VH@slu.se

Sidansvarig: Sofia.Webering.Ekberg@slu.se