Ny sökning
LV0102

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem

Kursen är innehåller föreläsningar, seminarier och eget arbete. Under dessa moment ingår teoriavsnitt rörande innovationsprocesser och innovationssystem, innovationsmanagement, projektledning och –organisation, samt bedömning av olika scenarier utifrån hållbarhetsperspektiv. Kursen är uppbyggd kring projekt med verkliga fall där studenter i grupp skall arbeta fram en egen projektplan för ett innovationsprojekt med koppling till ett hållbart livsmedelssystem. Projekten ska ha en helhetssyn och därför samarbetar studenterna med representanter för livsmedelsindustri, rådgivare och lantbrukare. Under projektets gång har gruppen kontakt med fallföretag/-organisation och löpande handledning och delredovisningar/workshops sker löpande. Web-baserade kommunikationsverktyg kommer att användas under kursen och kursen kan läsas från fler campus samtidigt.


Information från kursledaren

Schedule, digital course room in Zoom, and important note on the first two weeks - LV0102

Welcome to the course "project management for innovaiton in sustainable food systems", spring 2022.

Due to the current spread of Covid in Sweden after the holidays, we have come to the decision to move all course online the first two weeks of the course. This mean that we will not have any lessons in Uppsala until the first week in February.

It is unfortunate that we will not be able to meet in real life, as we build the course together as a group. But we hope that the situation will get better soon and we in the teacher team will do our very best to facilitate your course activities online the first weeks.

we will use one Zoom room for all course activities unless something else has been announced. You find the link to the digital course room below.

We are looking forward to meet you at course start the 17th of January - Online.

If you have any questions or concerns, please contact me.

Kind regards, Fredrik (course leader)

Digital course room (Zoom)

Join Zoom Meeting

https://slu-se.zoom.us/j/65187429454

Meeting ID: 651 8742 9454

Passcode: LV0102

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0102-30158 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0102

Läsåret 2022/2023

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30052)

2023-01-16 - 2023-03-21

Läsåret 2020/2021

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30263)

2021-01-18 - 2021-03-23

Läsåret 2019/2020

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30063)

2020-01-20 - 2020-03-24

Läsåret 2018/2019

Projektledning för innovation i hållbara livsmedelssystem (LV0102-30065)

2019-01-21 - 2019-03-25

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Grading criteria is avialable at the Canvas course page

Litteraturlista

  1. Innovation management and new product development, 7th ed. (Pearson) Författare: Paul Trott ISBN: 978-1-292-25153-3 (print) [Innovation management and new product development, 7th ed. (Pearson)] (https://www.pearson.com/uk/educators/higher-education-educators/product/Trott-Innovation-Management-and-New-Product-Development-Instructor-s-Manual-on-the-Web-7th-Edition/9781292251530.html) Kommentar: This is the main course book and it will be used throughout the course. The previous edition (6th ed.) also works, but the newer version has been restructured quite much, which mean that the contents within the chapters does not correspond with each other. The earlier version is available at the SLU library.
  2. Innovation in agri-food systems Författare: Editors: Jongen & Meulenberg ISBN: 978-90-76998-65-7 [Innovation in agri-food systems ] (https://www.wageningenacademic.com/doi/abs/10.3920/978-90-8686-666-3) Kommentar: Selected parts (e.g. chapter 2). Book is available if logged in to the SLU network, wither at campus or through VPN

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38054 SEK Nivå: A1F
Ämne: Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0102 Anmälningskod: SLU-30158 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för människa och samhälle Studietakt: 100%