Bli studentambassadör!

Senast ändrad: 07 april 2022
Leende tittar en grupp studentkommunikatörer upp frå SLUs utställningsplats.Foto

Vill du marknadsföra SLU och hjälpa oss att nå blivande studenter? Då ska du bli studentambassadör! Förutom att du träffar många intressanta människor och tjänar lite extra pengar, skaffar du dig värdefulla meriter inför framtiden. Vårt mål är att ha studentambassadörer på alla SLU:s utbildningsorter.

Vi på SLU tycker att det är viktigt med flera som vill skapa en levande, hållbar och bättre värld, och vi vill bjuda in dig att arbeta med oss för det!

Som student är du vår viktigaste ambassadör. Ditt uppdrag som studentambassadör är att kommunicera SLU, vad vi står för, våra utbildningar och vilka möjligheter man som SLU-student har under och efter sin utbildning. Du representerar i första hand hela SLU, men är även expert på din egen utbildning.

Du kommer att arbeta vid mässor, på Öppet hus-dagar, vid studiebesök på våra campus och på skolbesök till gymnasieskolor runtom i Sverige. Du kan också arbeta med att träffa presumtiva studenter inom projektet "Skugga student"

Vi försöker så långt som möjligt att ha minst två studentambassadörer från varje utbildning på grundnivå. Vi strävar också efter att ha en så varierad studentgrupp som möjligt och behöver fler studenter. Ditt engagemang är viktigt!

Uppdraget som studentambassadör sker vid sidan av dina ordinarie studier och du har själv möjlighet att påverka när och hur ofta du vill arbeta. Du som söker ska vara kommunikativ och utåtriktad och ha en genuin vilja av att få fler att upptäcka SLU och alla våra utbildningar!  

Det utgår lön med 120 kr/h och SLU står för resor och boende om så krävs i samband med evenemang.

Är du intresserad? Skicka ett mejl till study@slu.se så kontaktar vi dig!