Calls

Marcello's farm

Published: 15 November 2019

Är du intresserad av mat, ekologisktlantbruk, gårdsmejeri och att jobbamed andelsjordbruk (CSA)?


Gården är i en expanderande fas, och nu söker vi medhjälpare i denna process för anställning omgående!

Söker du ett jobb eller extrajobb under studietiden inom detta område är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Vi är öppna för olika upplägg vad gäller arbetsuppgifter och omfattning.

Arbetet på gården är mycket varierat och kan till stor del anpassas efter person och intresse. Det förekommer både administrativt och praktiskt arbete, efter förmåga. Personlighet och personkemi spelar stor roll då det blir ett nära samarbete med gårdens ägare och andra medarbetare. Kontakten med medlemmar är också en viktig del i arbetet.

  • Vi behöver framförallt någon som kan hjälpa till att administrera medlemsärenden, ta emot och packa beställningar till medlemmar, organisera medlemsaktiviteter t.ex träffar, skördedagar, workshops m.m.

  • Vi behöver även någon som kan vara drivande i uppstarten av gårdsmejeriet.

Utbildning i livsmedelslagstiftning, produktutveckling m.m. är en fördel. Det innebär även att söka projektstöd/investeringsstöd från t.ex. Länsstyrelsen. För den som önskar finns det på längre sikt även möjlighet att driva egna initiativ på gården, t.ex. hönshållning eller en lite större gårdsbutik.

Facts:

Marcello's farm är en ekologisk gård utanför Kristianstad.

Med en stark vilja att odla hälsosam och hållbar mat har Marcel och Inge byggt upp en gård specialiserad på frilandsodling av grönsaker. Allt är ekologiskt och KRAVmärkt, och vi använder oss även av biodynamisk odlingsätt/djurhållning.

Vi säljer våra grönsaker till grossist, och har gårdsbutik där vi säljer grönsaker efter säsong. Vi säljer även produkter på Bondens egen Marknad i Malmö och på Smaktorget i Åhus.

Gården är även ett Community Supported Agriculture (CSA eller andelsjordbruk). Det innebär att man kan bli medlem i gården och på så sätt stödja gården i sin helhet och få grönsaker, nötkött, yoghurt och andra produkter året runt. Medlemmar hämtar sina beställningar direkt på gården, eller hos någon av de avhämtningsställen som finns utspridda över Skåne.

Ett stort projekt som är på gång nu är att starta upp ett gårdsmejeri med tillverkning av t.ex ost, yoghurt, kvarg, halloumi. Dessa produkter ska i första hand ingå i CSA-sortimentet.

Page editor: utb-webb@slu.se