Utlysningar

WWF söker praktikant till mat-teamet

Publicerad: 05 april 2024

Vill du vara med och bidra till WWFs arbete med hållbara matval och hållbart jordbruk i Sverige och/eller globalt? WWFs mat-team söker en nyfiken praktikant som kompletterar vårt gäng i höst!

Ansökan senast: 2024-05-02

WWF arbetar sedan många år med matfrågan på flera nivåer i Sverige. Vi arbetar för att bättre val av mat ska göras i butiker, hemmen, skolmatsalar och på restauranger. Vi arbetar för ett hållbart matsystem med inriktning på matval, primärproduktion och företagen i livsmedelskedjan. Vi nätverkar och bidrar med vår kompetens för ett lantbruk och livsmedelssystem som är bra för miljö, klimat, människor och biologisk mångfald.

Vi söker en praktikant som under höstterminen framför allt kommer vara med och bidra till vårt arbete i Sverige och/eller globalt med hållbara matval och hållbart jordbruk. Arbetet kan riktas in på positionsarbete, företagens roll, matmiljöer och/eller städernas roll för ett hållbart matsystem.

Vi letar efter dig som är nyfiken och har ett intresse för hållbar mat. Under praktikperioden får du testa på såväl uppsökande arbete, att skriva ihop material och PM, samt till viss del delta i utåtriktade event som WWF kommer att arrangera eller delta på.

Du får möjlighet att skaffa dig en inblick i såväl svenska som internationella projekt som WWF deltar i och praktisera tillsammans med ett härligt och glatt team med många järn i elden.

Önskvärda kvalifikationer

  • Är bra på att strukturera information och göra sammanställningar med målgruppen i fokus
  • Är noggrann och initiativrik
  • Är kreativ och lösningsorienterad
  • Är kommunikativ och tycker om att ta nya kontakter
  • Gillar att skriva
  • Har ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och miljö, extra kul om du har ett stort matintresse
  • Studerar på relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning livsmedel, kost eller matsystem

Tidsperiod

Praktiken är heltid under höstterminen 2024, exakta veckor är flexibelt. Vi ser gärna att du har möjlighet att stanna längre, men inte kortare än 3 månader.

Krav på praktikkurs/arbetspraktik

För att söka praktik hos WWF Sverige behöver du läsa en praktikkurs (som del av ett program eller fristående) via ett lärosäte så som universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt vara beviljad arbetspraktik via Arbetsförmedlingen. Inga undantag görs från detta krav.

Vi erbjuder ingen lön eller ersättning under praktiken.

WWF Sveriges praktikprogram

Som praktikant hos WWF blir du en av flera praktikanter inom WWF Sveriges praktikprogram. Du får möjlighet att lära dig mer om och inspireras av andra delar av WWFs arbete samt ta del av ett socialt och utvecklande sammanhang tillsammans med andra praktikanter och medarbetare. Du har en handledare som stöttar dig, hjälper dig att utvecklas under praktikens gång och som vill låta dig testa på så mycket som möjligt inom ditt område. Här kan du läsa mer om praktik på WWF Sverige och ta del av tidigare praktikanters upplevelser.

Världsnaturfonden WWFs kontor ligger i vackert belägna Ulriksdals Slott (Solna, Stockholm) med vattnet alldeles utanför fönstren. Praktiken kan ske på distans upp till femtio procent av tiden. Du kommer att ingå i ett team med engagerade, kompetenta medarbetare i en stimulerande, internationell miljö.

Arbetet utgår från vår värdegrund som ger en tydlig riktlinje för vårt förhållningssätt till arbetet och samarbetet såväl internt som externt. Vår värdegrund består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Ansökan

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningsprocessen har gått ut. Vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 maj 2024.

Världsnaturfonden WWF arbetar aktivt för att alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 


Kontaktinformation

Har du frågor om mat-praktiken? Kontakta Anna Richert, senior matexpert, anna.richert@wwf.se

Har du generella frågor om praktik på WWF Sverige? Kontakta Olivia af Rolén, HR-specialist, olivia.afrolen@wwf.se