Utlysningar

Praktikant till hållbara städer-teamet

Publicerad: 04 april 2024

Vill du lära dig mer om hur vi arbetar i WWFs internationella stadsprogram för att driva omställningen till en framtid där vi lever i harmoni med naturen? Sök praktik i WWFs hållbara städer-team!

Ansökan senast: 2024-05-02

Vill du stötta klimatsmart utveckling av europeiska städer i linje med the European Green Deal? Vill du få hands-on erfarenhet av arbetet inom WWFs EU-Life-projekt där vi med utgångspunkt i konceptet för vår internationella One Planet City Challenge hjälper fler europeiska städer att tillsammans med sina invånare höja klimatambitionerna? WWFs hållbara städer-team söker en praktikant för stöd till EU-projekt under hösten 2024.

Under praktikperioden får du jobba tätt ihop med det svenska teamet som driver projektet Life-ASAP (Accelerated Sub-national climate Action & Participation through One Planet City Challenge). Du kommer att bistå dem i diverse typiska EU-projektledningsuppgifter (t.ex. ta fram presentationsunderlag och förbereda, dokumentera och följa upp möten) i dialog med projektkoordinatorer i Sverige samt kollegor i deltagande länderna Portugal, Ungern och Rumänien, samt i lokal implementering av projektet i Sverige, med fokus på medborgares delaktighet i omställningsarbetet, i samverkan med några svenska kommuner. Du får också lära dig mer om WWFs internationella stadsarbete (inkl dess flaggskeppsinitiativ One Planet City Challenge) och i mån av tid även bistå i projektledningen här.

Praktiken ger dig inblick i allt från WWFs internationella arbete och globala stadsprogram, till städernas och medborgarnas viktiga roll i EUs Climate Pact.

Tidsperiod

Praktiken är heltid under höstterminen 2024, exakta veckor är flexibelt. Vi ser gärna att du har möjlighet att stanna längre, men inte kortare än 3 månader.

Krav på praktikkurs/arbetspraktik

För att söka praktik hos WWF Sverige behöver du läsa en praktikkurs (som del av ett program eller fristående) via ett lärosäte så som universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt vara beviljad arbetspraktik via Arbetsförmedlingen. Inga undantag görs från detta krav.

Vi erbjuder ingen lön eller ersättning under praktiken.

WWF Sveriges praktikprogram

Som praktikant hos WWF blir du en av flera praktikanter inom WWF Sveriges praktikprogram. Du får möjlighet att lära dig mer om och inspireras av andra delar av WWFs arbete samt ta del av ett socialt och utvecklande sammanhang tillsammans med andra praktikanter och medarbetare. Du har en handledare som stöttar dig, hjälper dig att utvecklas under praktikens gång och som vill låta dig testa på så mycket som möjligt inom ditt område. Här kan du läsa mer om praktik på WWF Sverige och ta del av tidigare praktikanters upplevelser.

Världsnaturfonden WWFs kontor ligger i vackert belägna Ulriksdals Slott (Solna, Stockholm) med vattnet alldeles utanför fönstren. Praktiken kan ske på distans upp till femtio procent av tiden. Du kommer att ingå i ett team med engagerade, kompetenta medarbetare i en stimulerande, internationell miljö.

Arbetet utgår från vår värdegrund som ger en tydlig riktlinje för vårt förhållningssätt till arbetet och samarbetet såväl internt som externt. Vår värdegrund består av ledorden: Mod, Integritet, Respekt och Samarbete.

Ansökan

Ansök här: https://jobb.wwf.se/jobs/3786414-praktikant-till-hallbara-stader-teamet

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningsprocessen har gått ut. Vi ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 maj 2024.

Färdighetsprov kan förekomma i slutskedet av rekryteringsprocessen.

Världsnaturfonden WWF arbetar aktivt för att alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Kontaktinformation

Har du frågor om hållbara städer-praktiken? Kontakta Carina Borgström Hansson, gruppchef för WWF Cities, carina.borgstrom-hansson@wwf.se

Har du generella frågor om praktik på WWF Sverige? Kontakta Olivia af Rolén, HR-specialist, olivia.afrolen@wwf.se